Niets is zo belangrijk als uw DATA.

Een van de belangrijkste zaken in uw systeem naast de opslag van DATA is de backup van uw DATA.

Wanneer er geen goede, bruikbare backup is gaat uw volledige data verloren bij een calamiteit.!! Naast de vele bedreigingen die via email uw bedrijf binnenkomen of via uw netwerk, zoals bijvoorbeeld randsomware of ook wel gijzelsoftware genoemd, bestaat er ook altijd de mogelijkheid van crash of brand, of molest van binnenuit. Allemaal scenario’s die we niet willen, maar…. als er geen goede backup is, betekent dat einde bedrijfsactiviteiten! En dat wil niemand, toch ?

ICT-PC geeft een backup advies passend bij uw systeem, zodat de continuïteit van uw bedrijfsdata gewaarborgd blijft.

of uw DATA nu op een fileserver staat op op een NAS is afhankelijk van de situatie en de wensen in uw organisatie.

Belangrijke en veelgebruikte backup systemen zijn Veeam, Synology backup, Syncback, Solarwinds, cloudbackup bij Amazon, enz. Er is altijd een backup systeem dat past bij uw bedrijfs systeem. En de tijd van tapes wisselen en mee naar huis nemen ligt inmiddels achter ons. Er zijn veel betere en betrouwbaardere systemen vandaag de dag en agents om alle soorten devices op te nemen in een backup systeem.

Een veel gehoord misverstand is dat men denkt dat in de cloud van microsoft 365 automatisch een backup wordt gemaakt van uw email berichten en bestanden. Dat is dus niet zo !! Microsoft zorgt voor beschikbaarheid, U moet zelf voor de inhoud en de backup zorgdragen! 

er zijn prima oplossingen voor alle situaties, die dan wel geactiveerd moeten worden. ICT-PC regelt het voor u.

voor elke bedrijfsgrootte