Back-up

Niets is zo belangrijk als uw DATA.

Een van de belangrijkste zaken in uw systeem naast de opslag van DATA is de backup van uw DATA.

Wanneer er geen goede, bruikbare backup is gaat uw volledige data verloren bij een calamiteit.!! Naast de vele bedreigingen die via email uw bedrijf binnenkomen of via uw netwerk, zoals bijvoorbeeld randsomware of ook wel gijzelsoftware genoemd, bestaat er ook altijd de mogelijkheid van crash of brand, of molest dan wel diefstal van binnenuit. Allemaal scenario’s die we niet willen, maar…. als er geen goede backup is, betekent dat onherroepelijk het einde van de bedrijfsactiviteiten! En dat wil niemand, toch ?

ICT-PC geeft een backup advies passend bij uw systeem, zodat de continuïteit van uw bedrijfsdata gewaarborgd blijft. U blijft zelf ten allen tijde verantwoordelijk voor uw DATA ! Een verstandige keuze maken hierin is uitermate belangrijk!! en ICT-PC helpt U daarbij !!

Of uw operationele DATA nu op een fileserver staat op op een NAS of in de CLOUD, is voor het maken van een backup niet van belang, WEL dat er een betrouwbaar backup systeem IS.

Belangrijke en veelgebruikte backup systemen zijn Veeam, Synology backup, Syncback, Solarwinds, cloudbackup bij Amazon of in Microsoft Azure, enz.  Er is altijd een backup systeem dat past bij uw bedrijfs systeem. En de tijd van tapes wisselen en mee naar huis nemen ligt inmiddels achter ons. Er zijn veel betere en betrouwbaardere systemen vandaag de dag en agents voor allerlei devices  waarmee elk device kan meedraaien in uw backup systeem.

Een veel gemaakte fout is dat men denkt dat in de cloud van Microsoft 365 automatisch een backup wordt gemaakt van uw email berichten en bestanden. Dat is dus niet zo !! Microsoft zorgt voor beschikbaarheid, U moet zelf voor de inhoud/data en voor de backup van UW data zorgdragen! 

er zijn prima oplossingen voor alle situaties, U kiest voor de oplossing die past bij uw bedrijf en situatie.

GEEN BACKUP = GEEN DATA” 

voor elke bedrijfsgrootte