Veilig netwerk en veilige werkplek

De inrichting van uw netwerk is van belang voor de continuïteit en de veiligheid van uw data.

-Beveiliging van uw (WIFI) netwerk, afzonderlijke (V)LAN’s en firewall, de basis van uw netwerk!   Voldoen uw wachtwoorden aan gangbare veiligheidsnormen ?? staan er niet onnodig veel poorten open naar uw netwerk ? Is uw wifi netwerk een open deur voor uw omgeving ??

-Wanneer u remote (thuis of elders) wil werken en uw data veilig wil gebruiken en beschermen tegen cyber crime, is een veilige en betrouwbare VPN verbinding noodzakelijk!

-Gebruik van cloud oplossingen dient voldoende beveiligd te worden, zodat inbraak pogingen tot een minimum worden gereduceerd. De meeste cloud organisaties bieden MFA (=multi factor authentication) aan, waarmee uw inlognaam en wachtwoord met een extra beveiligingsmiddel worden aangevuld en deze zijn vaak zelfs verplicht.

VERGEET NIET om van de data in de cloud ook een BACKUP te maken, dat doet de cloud provider niet voor U !

Er zijn eenvoudige tools beschikbaar om de kwetsbaarheden en lekken in uw werkplek computer in beeld te brengen, voor slechts 1 euro per werkplek/maand krijgt u regelmatig een overzicht waarmee duidelijk is OF er iets mis is met uw computer maar ook WAT er aan gedaan moet worden ! Vraag dit direct aan via het kontakt formulier ! Effectief en betaalbaar !

-Een gezonde portie wantrouwen bij het gebruiken van email is en blijft belangrijk. Klik NOOIT in vreemde emails afkomstig van onbekenden op knoppen of links ! TIP: Door met uw muis boven een link te schuiven verschijnt in het tekst ballonetje boven de link, de werkelijke bestemming van een link; daaraan ziet u meestal direct of iets klopt of niet.

-De mogelijkheden om INTERNET verbindingen te organiseren op slecht bereikbare plaatsen worden steeds groter. Neem kontakt op via het contact formulier als u meer informatie wil over uw locatie en situatie !